Köpvillkor

Betalningsalternativ

Vi erbjuder våra kunder följande betalningssätt:

En betallösning via Klarna Checkout som erbjuder:
Faktura, delbetalning, direkt betalning till bank och kortbetalning

Klarna Checkout

Klarna Checkout erbjuder dig en anpassad och trygg betalningsupplevelse varje gång du handlar.

Klarna Checkout identifierar dig med hjälp av den information du anger när du handlar och vid behov med hjälp av information från leverantörer. Klarna Checkout garanterar dina varor.

Du behöver alltså aldrig betala om du inte har fått dina varor. Genom Klarna Checkout erbjuds du olika alternativ för betalning av köp som görs hos anslutna butiker. Klarna Checkout presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder.

Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Checkout utan vid behov av det betalningsalternativ du valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, t ex banker. Efter att du har identifierats uppvisar Klarna Checkout vilka alternativ som är tillgängliga för just dig.

Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom delbetalning, direktbetalning via bank eller betalning med kort.

Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Checkout med en PIN-kod. Genom att ange eller efterfråga information i Klarna Checkout godkänner du våra användarvillkor och vår användning av dina personuppgifter enligt vad som framgår i villkoren.

Läs mer om Klarnas villkor

Kort om betalning med Faktura

Om du inte vill betala direkt med kort kan du välja faktura som betalningssätt. Samtliga fakturaorder genomgår en sedvanlig kreditupplysning innan köpet godkänns. Denna utförs automatiskt och betyder att ingen konkret kreditförfrågan registreras. För att fakturaköp skall godkännas för dig som privatperson kräver vi att du inte har några betalningsanmärkningar samt att din deklarerade årsinkomst uppnår en viss nivå. Utöver denna automatiska kreditupplysning förbehåller vi oss rätten att göra manuella bedömningar i enskilda fall.

När dina varor skickats från oss får du en faktura på e-post till samma e-postadress som du angivit vid beställningen. Tänk på att betala fakturan i rätt tid. Du undviker då extra kostnader i form av påminnelseavgifter m.m.

Läs Villkor för Betalning mot faktura via Klarna

Kort om delbetalning

Vi erbjuder tillsammans med Klarna delbetalningsmöjligheter. Samtliga fakturaorder genomgår en sedvanlig kreditupplysning innan köpet godkänns. Denna utförs automatiskt och betyder att ingen konkret kreditförfrågan registreras. För att fakturaköp skall godkännas för dig som privatperson kräver vi att du inte har några betalningsanmärkningar samt att din deklarerade årsinkomst uppnår en viss nivå. Utöver denna automatiska kreditupplysning förbehåller vi oss rätten att göra manuella bedömningar i enskilda fall.

Kreditlimit efter kreditprövning
Betalningsmodell 50 SEK/mån eller minst 1/24-del av den kvarvarande skulden per månad
Uppläggningsavgift 0,00 SEK
Aviavgift 29 SEK / månad
Årsränta f n 19,90 %

Läs Villkor för Delbetalning med Klarna Konto

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att ringa Klarna AB på 08-120 120 10. De har öppet vardagar mellan 08.30 – 20.00 och helger 10.00 – 17.00. Du kan även skicka e-post till info@klarna.se eller chatta med dem via deras hemsida, chatten har öppet dygnet runt.

Returer

Om något är felaktigt med din produkt så ska du alltid ta kontakt med vår kundservice först. Du når oss på info@zerazza.com

Önskar du att göra en retur så följer du enkelt och smidigt instruktionerna här nedan.

1. Packa ner artiklarna i sina originalförpackningar.

2. Fyll i returformuläret och lägg tillsammans med artiklar i en skyddande kartong eller påse.

3. Klistra på den medföljande returfraktsedeln och lämna in varorna hos ditt närmsta DHL ombud.

Du kan även kostnadsfritt returnera din beställning i någon av våra fysiska butiker.

Det är viktigt att du läser igenom våra villkor som du finner under Ångerrätt.

Om du valde faktura vid köpet och ej betalat så är det viktigt att du registrerar returen hos Klarna så att du inte löper risk för att få betalningspåminnelse.

Du kan enkelt logga in på Mina Sidor hos Klarna alternativt ringa deras kundtjänst på telefonnummer 08- 120 120 10.

Returnera i butik

Vid retur i någon av våra butiker tillämpas ingen returavgift. Du måste dock alltid meddela retur till Kundtjänst innan du kan returnera i butik. Notera att ingen återbetalning sker i butik vid köp online, återbetalning sker alltid via Klarna.

Ångerrätt

Vi erbjuder en ångerrätt på 30 dagar. Det innebär att du kan skicka tillbaka dina varor 30 dagar efter det att du har fått dem levererade. För att kunna återlämna varorna måste de vara i oförändrat skick och i originalförpackning om sådan finns. Kontakta vår kundtjänst som skickar en returfraktsedel och övriga instruktioner angående din retur: info@zerazza.com

Vid ångrat köp står du själv för kostnad för returfrakten som är 79 kronor för paket eller 859 kr för pall, frakt som bekostats utav kunden själv ersätts inte i efterhand. Skicka alltid med en kopia på ditt kvitto när du vill göra en retur.

För att förhindra transportskador på produkten ska du emballera produkten väl, vi ersätter inte transportskador. Varor som skickats i originalförpackning med ytterkartong skall skickas tillbaka på samma sätt.

Är varan skrymmande eller om vikten på paketet överstiger vad som tas emot på ett utlämningsställe kommer du även att bli debiterad en upphämtningskostnad.

Efter det att du har skickat tillbaka varan oanvänd i originalförpackning återbetalar vi dig senast inom 14 dagar.

Fel vid leverans eller reklamation

Vid en reklamation eller om du mottagit felaktig produkt vill vi att du först kontaktar vår kundservice och informerar oss vad som har hänt. Vi kommer eventuellt att ställa ett antal frågor.

Vi står för fraktkostnaden tillbaka till oss genom att vår kundservice skickar en returfraktsedel till dig med övriga instruktioner. Frakt som bekostats utav kunden själv ersätts inte i efterhand. Vid ej godkänd reklamation bekostas fraktkostnaden av kunden.

Emballera produkten väl, vi ersätter inte transportskador som uppstår på grund av undermåligt emballerade varor. Varor som skickats i originalförpackning med ytterkartong skall skickas tillbaka på samma sätt. Allt för att undvika transportskador på produkten.

Transportskador

Är ditt paket och/eller innehållet skadat när du mottagit det, anmäl det genast på platsen till transportören. Upptäcker du skadan när du har öppnat paketet så kontaktar du vår kundservice och informerar oss om vad som har hänt.

När du återsänder varor till oss står du själv för transportrisken. Om en produkt skulle vara skadad när den levereras till dig, så skickar du tillbaka produkten till oss så att vi kan skicka en ny produkt till dig. Vi står för fraktkostnaden för leveransen av en ny vara till dig. Ta alltid kontakt med kundservice först, så hjälper vi dig!

Force Majeure

Vi är befriat från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet skall anses bl.a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof. I force majeure ingår myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, till exempel restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc, onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsätts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.

Reservationer

Vi reserverar oss för eventuella faktafel i produktinformation och priser som finns på vår hemsida och även för att de produktbilder vi visar inte alltid överensstämmer i färgnyanser och/eller proportioner med den verkliga varan. Produktbilder på din dator kan uppfattas felaktigt eller avvikande beroende på vilken dator och dataskärm du har samt vilka inställningar som din dator har.

Vi svarar inte för skador på annan egendom än levererad produkt, ej heller för skador som åsamkats tredje man på grund av den felaktiga produkten eller andra följdskador eller indirekta skador.

Vi reserverar oss för leveransförseningar på grund av fraktbolag eller leverantörer.

Garantier

Vi lämnar 1 års fabriksgaranti för tillverkningsfel på samtliga av våra produkter om inget annat anges för respektive produkt. På många av produkterna lämnas längre fabriksgaranti och vi lämnar då samma garanti som tillverkaren lämnar. Privatpersoner omfattas av konsumentköplagen, vilket innebär att du alltid har reklamationsrätt under 3 år. Läs mer på Konsumentverkets hemsida.

Personuppgifter

När du handlar i vår webbshop uppger du information som namn, adress, e-postadress och telefonnummer, och i samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Vi behandlar dina personuppgifter med högsta försiktighet och garanterar, i enlighet med Personuppgiftslagen (PUL 1998:204), att Dina kunduppgifter endast används av vår butik. Enligt Personuppgiftslagen har du rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta då vår kundservice.

Cookies

Hemsidan och webbshoppen nyttjar cookies, (kakor) för att:

  • Spara kundkorgens innehåll mellan sidvisningar/besök.
  • Spara tidigare sidvisningar för att påverka framtida sidvisningar.
  • Presentera kunden med innehåll i viss ordning eller efter vissa kriterier.
  • Komma ihåg användaren mellan besök.
  • Samla generell besöksstatistik.

Vill du inte acceptera kakor kan din webbläsare ställas in så att du automatiskt nekar till lagring av kakor eller informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en kaka. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade kakor raderas.

Se webbläsarens hjälpsidor för mer information.

Frakt & leverans

Från vårt centrallager i Göteborg skickar vi din order så fort som möjligt efter att vi fått din beställning, vanligtvis inom 2 – 4 vardagar. I dagsläget fraktar vi endast varor inom Sverige. Vi kan ej leverera till boxadress. Vid köp, ange en giltig leveransadress.

Den uppskattade leveranstiden för beställningsvaror är 2 – 4 veckor men kan variera och beror på våra leverantörer. För att få mer specificerad information angående en beställningsvara kan du ta kontakt med vår kundservice.

Leveranserna sker med DHL och till deras utlämningsställe. Vid köp som överstiger den gällande fraktgränsen på 799 kr för stora, tunga eller skrymmande varor kommer leveransen att ske som hemleverans med pall, vilket innebär att godset levereras fram till din trottoarkant eller tomtgräns. Inbärning ingår ej. Kom ihåg att ta med ditt ID-kort. Vid bud, tänk på att kunna uppvisa bådas legitimation.

Ange ett svenskt mobilnummer så att DHL kan avisera dig via SMS när godset finns att hämta på deras utlämningsställe. Får man inte kontakt via SMS kontaktar man per post.

Fraktkostnaden är 79 kr (med postpaket eller brev).
Fraktfritt vid köp över 799 kr.

Vi levererar inte till personer under 18 år utan målsmans tillåtelse.

Ej uthämtat paket

För outlösta paket debiterar vi 250 kr för att täcka våra frakt- och administrationskostnader.

Miljöfrakt

Alla våra paket som skickas från vårt lager skickas med DHL Miljöfrakt. Vi är en av de första e-handlare som enbart erbjuder frakt som är miljökompenserad.

Läs mer om vad miljöfrakt innebär.

Hämta ditt paket i en av våra butiker

Du kan välja att hämta ditt paket i en av våra butiker i Stockholm eller Göteborg. Vi skickar ett SMS när paketet är klart för hämtning, det tar normalt 5-10 dagar innan paketet finns att hämta i butiken. Efter sju dagar skickas din försändelse i retur. För ej uthämtad försändelse debiterar vi en administrationsavgift på 250 kr. Kom ihåg att ta med ditt ID-kort. Vid bud, tänk på att kunna uppvisa bådas legitimation.

Annan leveransadress

Om du vill att ditt paket ska gå till en annan leveransadress/annan mottagare så kan du välja detta i kassan.

Fyll först i dina egna uppgifter, i nästa steg kan du sedan välja ”Annan leveransadress”. Bocka i rutan och fyll sedan i den adress och/eller mottagare du önskar att vi levererar till.

Leveranser utomlands

I dagsläget fraktar vi endast varor inom Sverige.

Beställningsvaror

En beställningsvara är en vara som vi normalt sett inte lagerför utan beställer hem när du lagt din order. Leveranstiden kan variera beroende på leverantör. Vid order av en beställningsvara så kontaktas du av vår kundtjänst med en preliminär leveranstid. Du kan givetvis själv fråga vår kundtjänst om en ungefärlig leveranstid innan du slutför ditt köp om du vill veta mer.

Hemleverans

Zerazza erbjuder hemleverans. Hemleverans kostar 295 kr och levereras till adress enligt önskemål mellan vissa tider. Möjliga leveranstider varierar mellan olika orter. Leveranstid väljs efter att ordern gått igenom och en avisering har skickats via SMS eller E-post. Vitvaror som spisar, m.m. levereras med lastbilsfrakt på pall fram till adressen. Inbärning ingår ej. Beställningar som överskrider en kostnad på 10000 kr levereras fraktfritt till dörren. Extra kostnad för inbärning tillkommer efter avtalat. Kontakta vår kundtjänst om inbärning önskas.

Övrig företagsinformation

Homechef AB

Organisationnummer: 556696-8136