Pizza Med Trädgårdsörter & Citron

Vill du göra lika god pizza som Lisa Lemke? Här är ett recept från hennes rosade pizzeria Prostens Pizza. Det är ett vegetariskt recept med två olika ostar och en mängd färska trädgårdsörter.

INGREDIENSER

(4 portioner)

4 pizzabottnar
4 dl smakrik lagrad ost
2 dl crème fraiche
250 g buffelmozzarella
4 stora nävar späda kirskålsblad
0,5 färsk grön chili
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
Smör och olja, till stekning
Salt
Svartpeppar
2 citroner, rivet skal
4 nävar blandade örter, t.ex. sparrisskott och harsyra
God olivolja

GÖR SÅ HÄR

Värm ugnen till maxtemperatur, undervärme. Lägg in alla plåtar du har i ugnen. De hjälper till att hålla uppe värmen, om du inte har en baksten som du kan lägga in längst ner i ugnen.

Skölj kirskålen, häll av i durkslag och låt torka på papper. Riv osten. Strimla den gula löken och stek den mjuk på medelvärme. Smaka av med salt och peppar.

Kavla ut pizzabottnarna. Bred ut crème fraiche på bottnarna. Fördela sedan ut små bitar av mozzarella. Lägg på stekt lök, kirskål och finhackad chili. Toppa med lagrad ost. Grädda i ugnen i 5–7 minuter, eller tills pizzan fått fin färg på undersidan och rikligt med färg på kanterna. Var inte rädd för brända kanter – det ger karaktär och smak.

Avsluta med att riva över citronzest och toppa med blandade örter och skott. Ringla över lite olivolja, dra ett varv med pepparkvarnen och servera genast.

Källa: https://www.sundqvist.se